125 g ciemnego cukru
1 jajo
1 łyżeczka cukru waniliowego
225 g masła orzechowego
110 g mąki
1/2 łyżeczki sody
czekolada rozpuszczona (nutella)
Zmiksuj masło z cukrem-dodaj ubite z cukrem waniliowym jajko (stopniowo) - następne masło orzechowe - dobrze zmiksuj.
Dodaj mąkę - sodę - uformuj ciasto.
Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Formuj ciastka z małej łyżeczki przyciskaj widelcem na płaskie kółka.
Piecz 10-12 min na złoty kolor i pozwól im całkowicie wystygnąć (kruszą się natychmiast po wyjęciu z piekarnika - nie ruszaj ich!).
Na końcu za pomocą rękawa dopełniamy czekoladową polewą/nutellą.
przed |
i po |
Z porcji wychodzi ok. 60 sztuk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz